IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лошите и преструктурирани кредити на фокус през седмицата

БНБ ще информира и за размера на брутния външен дълг в края на миналата година

08:16 | 20.02.12 г.
Лошите и преструктурирани кредити на фокус през седмицата

В понеделник (20 февруари 2012 г.) ще се проведе аукцион за 10-годишни левови ДЦК за общо 50 млн. лв. За този ден е насрочено и общо събрание на облигационерите на Флорина България АД.

Във вторник (21 февруари) НСИ ще обяви окончателни данни за наблюдението на работната сила през четвъртото тримесечие на 2011 г. Също така ще бъдат обявени индексите на оборота в транспорта, съобщенията и услугите за периода, както и разходите за продобиване на ДМА (дълготрайни материални активи) и придобити ДМА през последната четвърт на миналата година.

За сряда (22 февруари) няма обявени събития от корпоративния или макроикономическия каленадар.

В четвъртък (23 февруари) БНБ ще обяви размерът на лошите и преструктурираните кредити към края на януари. През декември те намаляха до 21,9%, вероятно поради отписването на такива като загуба и покриването им с вече заделените провизии за над 4 млрд. лв.

В този ден БНБ ще информира и за размера на брутния външен дълг в края на 2011 г. Също в четвъртък НСИ ще публикува предварителни данни за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението през 2011 г.

В петък (24 февруари) националната статистика ще представи данни за пощенските услуги и транспорта (железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт) през четвъртото тримесечие на 2011 г. За този ден е насрочено и общо събрание на акционерите в Орел инвест АД.

През седмицата вероятно ще бъдат обявени и част от консолидираните отчети на публичните дружества за 2011 г., тъй като наближава крайният срок за това - 29 февруари 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още