IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на Дир.БГ е успешно на 16% с привлечени 202 хил. лв.

Новите акции са записани на минималната цена от 2,70 лв. за брой, като капиталът на интернет компанията е увеличен до 4,61 млн. лв.

10:28 | 08.02.12 г. 2
IPO-то на Дир.БГ е успешно на 16% с привлечени 202 хил. лв.

IPO-то на Дир.БГ АД привлече 16% от максималния размер, или 202 хил. лв., при записване на 74 813 акции, съобщиха от дружеството емитент.

Изискването за успех на процедурата по увеличение на капитала и съответно на първичното публично предлагане (IPO) бе записването на поне 1 акция, а максималното количество, предложени акции бе 454 000.

Цената на която са класирани заявките е минималната от 2,70 лв. Преди IPO-то бе обявен ценови диапазон от 2,70 до 3,20 лв. за акция.

След увеличението капиталът на интернет компанията е увеличен до 4,61 млн. лв. Предстои регистрация на акциите в Търговския регистър, в Централен депозитар, в КФН и за търговия на БФБ-София.

Повече за финансовите резултати на Дир.БГ АД можете да прочетете тук.

Посредник по увеличението на капитала е Кей Би Си Секюритис Н.В. клон България.

Свързани компании:

Дир.БГ АД(6DI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Carl Johnson
преди 12 години
Резилът е неизбежен, защото искрено се съмнявам тия 1.6% да са пазарно записани. Имам предвид, че голяма част най-вероятно са записани от мажоритаря. Т.е. вторична търговия - йок. Да се отказват докато е време, че само ще си изградят излишно имидж на акция-дърво. А и сега с новите сегменти на БФБ, бързо ще изпаднат от "елита".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
dobribozhilov
преди 12 години
Дир.бг отчете случилото се като успех. Но какво всъщност се случи? Предложиха 10% от капитала на цена минимум 2,70 лв. за акция. И продадоха 1,6%. Другото остана без търсене. Т.е. определената минимална цена се оказва над пазарните възможности, след като малък дял от предложеното се продава. Т.е. това първично публично предлагане, всъщност е неуспех. Ди...р.бг са си самооценили фирмата на 13-15 милиона лева. Но явно няма кой да купува на тези цени. Сега е интересно какво ще стане като качат акциите на борсата. Резултатите от първичното предлагане сочат, че пазарната цена следва да е под 2,70 лв. на акция. Защото пазарна е онази цена, при която всичко предложено се продава, и при която всеки може да купи по всяко време. Не изключвам Дир.бг да отменят качването на борсата, защото е възможно там да стане голям резил...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още