IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – ФНИ България АДСИЦ

С дружеството се сключиха най-много сделки на БФБ, като то оглави по ръст компаниите от индексите SOFIX и BGREIT

01:31 | 05.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Акция на седмицата – ФНИ България АДСИЦ

Книжата на Фонд за недвижими имоти (ФНИ) България АДСИЦ бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Освен че оглави по ръст (+5,2%) компаниите от водещия индекс SOFIX, както и тези от индекса BGREIT, дружеството бе и най-търгуваното на БФБ с 206 сделки през седмицата.

Оборотът по позицията бе на стойност 267 хил. лв., а търговията приключи на ниво от 0,71 лв. за акция, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 42,92 млн. лв.

ФНИ България АДСИЦ разполага с кеш за 41,4 млн. лв., което е много близко до пазарната му капитализация, показа отчетът на дружеството към края на 2011 г., публикуван в понеделник.

Освен паричните средства, компанията има и други текущи активи за 5,6 млн. лв.

Срещу тях стоят пасиви за общо 24 млн. лв., от които 12,5 млн. лв. са провизии за дивидент за 2011 г. Заделените за дивидент средства са по 0,207 лв. бруто на акция. Ако се изключат провизиите за дивидент пасивите са за 11,5 млн. лв.

Собственият капитал на АДСИЦ-а към 31 декември 2011 г. е за 72,7 млн. лв., или по 1,20 лв. на акция. Ако към тях се добавят провизиите за дивидент, срещу всяка акция стои капитал от 1,41 лв.

През ноември Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ сключи окончателен договор за продажбата на проекта си Камбаните бизнес център срещу 23 млн. евро.

Основните му активи сега са земята под търговски центрове Доверие-Бриколаж, оценена на 20 млн. лв., жилищна сграда Секвоя 2 в Боровец за 3,7 млн. лв., морско ваканционно селище в Лозенец за 18 млн. лв., имоти на Околовръстен път в София за 4,6 млн. лв., имоти в кв. Младост 4 в София за 21,75 млн. лв. и други по-малки проекти.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още