IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ПФБК и Кей Би Си Секюритис си разделиха приза на БФБ за принос към пазара

Днес се проведе ежегодната церемония на БФБ - София за отличаване на посредници, емитенти и медии за изминалата 2011 г.

16:08 | 12.01.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
ПФБК и Кей Би Си Секюритис си разделиха приза на БФБ за принос към пазара

Първа Финансова Брокерска Къща (ПФБК) и Кей Би Си Секюритис – Н.В - клон България получиха приза на БФБ-София за инвестиционен посредник на миналата година.

Призът се връчва за цялостен принос към развитието на капиталовия пазар и особено в областта на инвестиционното банкиране и привличането и информирането на чужди инвеститори и медии.

Наградата за емитент с цялостен принос към развитието на пазара и разкриването на информация над законовите изисквания, включително и на английски език, получава Монбат АД.

Отличието за медия, отразяваща капиталовия пазар пък бе връчена на телевизия България Он Ер.

Кей Би Си Секюритис бе посредник по увеличениата на капитала на Индустриален холдинг България АД и Инвестор.БГ АД. Дружеството е посредник и по търговото предложение на „Кей Би Си Иншурънс” H.B., Белгия към акционерите на ЗАД „ДЗИ”.

Първа Финансова Брокерска Къща бе избрана за посредник при борсовата приватизация на 33% от капитала на “Е.ОН България Продажби” АД и 33% от капитала на “Е.ОН България Мрежи” АД. ПФБК ще посредничи и при увеличението на капитала на Костенец ХХИ АД.

Първи по оборот на БФБ-София за миналата година сред посредниците е "Булброкърс" АД със 197 млн. лв. На второ място със 157 млн. лв. е ЦКБ, а на трето място със 154 млн. лв. е КТБ. Данните са при двойно отчитане на сделките (покупка и продажба).

Класацията по брой сделки през 2011 г. не е променяна от няколко години, като за 2011 г. се оглавява от ИП "Карол" АД с 45 265 сделки, следван от ИП "БенчМарк Финанс" с 25 470 сделки и ИП "Елана Трейдинг" с 21 390 сделки, при уговорката за двойно отчитане.

Класациите за 2011 г. можете да изтеглите оттук акумулирано за цялата година и по месеци. Същите класации са достъпни и за 2010 г. акумулирано и по месеци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Натрий
преди 12 години
На кого браво? На ИП ли, на инвеститорите или на публичните дружества?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
ivo111
преди 12 години
67бр. ИП средно с по 11,5 сделки на ден Браво!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още