IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медика АД е финализирало продажбата на свой терен на търговска верига

Предварителният договор за продажбата на освободения терен от производствената площадка на дружеството в град Сандански бе сключен миналия април

15:54 | 04.01.12 г.
Медика АД е финализирало продажбата на свой терен на търговска верига

Медика АД е финализирало продажбата на освободен терен от производствената площадка на дружеството в град Сандански, с купувач голяма търговска верига с цел бъдещо изграждане на хипермаркет за хранителни стоки, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Продажбата на парцела е финализирана в края на декември 2011 г. През април 2011 г. Медика АД съобщи за сключването на предварителния договор.

През октомври 2010 г. дружеството предприе действия по разрушаване и разчистване на сгради от отпаднали производства с цел бъдещо освобождаване на терени от площадката на завод Медика в Сандански. Град Сандански има население от близо 30 000 души.

Медика АД очаква 25% ръст на продажбите на годишна база за 2011 г. Увеличението при брутната печалба се очаква да възлезе на 10-12%.

Компанията приключи десетмесечието, отчитайки 35% ръст на приходите от продажби до над 14 млн. лв.

За последните 12 месеца акциите на Медика поевтиняват с 27% до 2 лв. за акция и 20 млн. лв. пазарна капитализация. Дружеството е раздало и брутен дивидент от 0,08 лв. на акция.

Kъм 30 септември 2011 г. основни акционери в него са Доверие Капитал АД с дял от 83,49%. Основен акционер в Доверие Капитал АД пък е Доверие обединен холдинг АД, в което основен акционер е Софарма АД, която притежава пряко 10,12% от капитала на Медика АД.

Свързани компании:

Медика АД(5MA)

Софарма АД(SFA)

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още