IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ай Ти Ди Нетуърк разсрочи изплащането на облигациите си с до шест месеца

Компанията е в преговори с търговски банки относно евентуално рефинансиране на задълженията по облигационния заем

11:05 | 28.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Ай Ти Ди Нетуърк разсрочи изплащането на облигациите си с до шест месеца

Oбщото събрание на облигационерите на Ай Ти Ди Нетуърк АД - Пловдив, проведено на 22.12.2011 г., е гласувало погасяването на 5-годишната емисия в размер на 2,250 млн. евро да се отложи за срок до 6 месеца, считано от датата на събранието, съобщи дружеството чрез БФБ.

В случай на изплащане на главницата преди изтичане на срока и в случай че са погасени всички задължения на емитента към банката-довереник и облигационерите, последните ще считат задължението за изплащане на дължимото за изпълнено.

За периода от падежа на емисията (08.12.2011) до изтичане на 6-месечния срок или до извършване на действителното окончателно плащане по главницата, което от двете настъпи по-рано, емитентът се задължавва да изплаща лихвата по облигациите съгласно проспекта им, която е 3-месечен EURIBOR (понастоящем 1,4%) + 5,5%.

Според изпълнителния директор Иво Димитров компанията е в преговори с търговски банки относно евентуално рефинансиране на задълженията по облигационния заем.

Ай Ти Ди Нетуърк, която предлага интернет, пренос на данни, телефонни услуги, хостинг и колокация, отчете 731 хил. лв. печалба за първото полугодие на 2011 г., благодарение на приходите от дивиденти.

Приходите от продажби за периода се увеличават с 12% на годишна база до 3,3 млн. лв., като компанията отчита значителен ръст на приходите от дивиденти - от 37 хил. лв. за полугодието на 2010 г. до 918 хил. лв. за първото полугодие на 2011 г. 

Инвестициите на компанията в дъщерни дружества към средата на годината включват 74% от Симекс инженеринг ООД на стойност 1 млн. лв, 100% от София Онлайн ЕООД на стойност 705 хил. лв. и 100% от България Онлайн ЕООД на стойност 189 хил. лв.

 

Свързани компании:

Ай Ти Ди Нетуърк АД(9XOA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още