IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

А. Христов: Активната търговия с Еврохолд в Полша няма да стане веднага

Надявам се в рамките на три месеца местните инвеститори да ни опознаят, каза председателят на Надзорния съвет на холдинга по време на варшавския дебют на компанията

12:45 | 15.12.11 г. 3
<p>
	Асен Христов, председател на надзорния съвет на Еврохолд България АД.&nbsp;</p>

Асен Христов, председател на надзорния съвет на Еврохолд България АД. 

”Активната търговия в Полша няма да стане веднага, надявам се в рамките на три месеца полските инвеститори да ни опознаят и да имаме сравнително ликвиден пазар”, каза Асен Христов, председател на Надзорния съвет на Еврохолд България АД по време на церемонията по старта на търговията с акциите на дружеството в Полша.

Днес стартира търговията с акции на Еврохолд на Варшавската фондова борса, с което дружеството вече се търгува на две борси. Борсовият код във Варшава е EHG.

До 12:00 ч. българско време има две сделки за общо 1200 акции на цени от 2,90 и 2,75 злоти за брой.

Търговията стартира с транзакция за 200 акции в 11:08 на цена от 2,90 злоти (1,25 лв.) за брой, а в 11:14 цената се понижи до 2,75 злоти (1,18 лв.) при сделка за 1000 книжа. Курсът на БНБ за една полска злота е 0,43 лв.

Най-високата оферта купува по позицията в Полша към 12:00 наше време е за 250 акции на ниво от 2,75 злоти за брой (1,18 лв.), а най-ниската продава е за 10 000 акции на цена от 3 злоти (1,29 лв.) Текущата цена за акция на Еврохолд на БФБ е 1,25 лв. - ръст от 6,6% спрямо вчера.

За 2011 г. очаквам продажби, подобни на тези през 2010 г., заяви на пресконференцията след листването Кирил Бошов, председател на Управителния съвет.

За 2011 г. очакваме печалба от лизинговия бизнес и продажбите на автомобили и загуба от застраховането, като общият резултат ще е близо до нулата, уточни Бошов.

За 2012 г. той очаква ръст на продажбите с едноцифрен процент и по-добри финансови резултати.

Имаме много акционери и затова очакваме ликвидна търговия, отговори Асен Христов на журналистически въпрос дали ликвидността с акциите на Еврохолд България ще последва ниската ликвидност при Софарма АД в Полша.

На пресконференцията присъстваха 10 журналисти, които задаваха въпросите си в продължение на около час. На въпрос за разпределението на дивиденти, Кирил Бошов отговори, че ако няма придобивания в следващите години, дивиденти ще бъдат раздавани.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 1
Konsultant
преди 12 години
ПРЕКРАСЕН ХОД И НОВИНА!!!!!Това е единствения правилен начин, бг компании със сериозен фундамент да продължат да се развиват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 4
Nice Man
преди 12 години
Ти пък не ги ли научи вече тези кодове, какво толкова сложно има, че такова мрънкане?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
Батя
преди 12 години
"Борсовият код във Варшава е EHG""Умниците" от БФБ - София да вземат пример. Егати *** кодове ни вкараха тук с тая Хетра!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още