IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона прехвърли на дъщерното Артанес правата за търсене на въглища в Лом

Артанес Майнинг Груп е 99,99% собственост на Енемона и е публично дружество, търгувано на БФБ-София

11:55 | 22.11.11 г.
Енемона прехвърли на дъщерното Артанес правата за търсене на въглища в Лом

Енемона АД е прехвърлила правата за търсене на въглища в Лом на дъщерното Артанес Майнинг Груп АД, съобщиха двете дружества чрез Бюлетин Investor.bg.

Артанес Майнинг Груп АД е 99,99% собственост Енемона АД и вече е публично дружество, търгувано на БФБ-София. От 2 млн. акции, само 5 не са собственост на Енемона АД.

Правата за търсене на твърди горива (въглища) в Лом представляват полученото по реда на чл. 25 от Закона за подземните богатства (ЗПБ) от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Разрешение 109/21.07.2011 г. за прехвърляне на права за търсене и проучване на подземни богатства.

Площта, която се проучва е наречена "Момин брод" и се намира в землището на общините Лом, Медковец и Якимов в област Монтана. Договорът за проучване на подземните богатства е сключен на 19 октомври 2007 г. по чл. 2, ал. 1, т. 4 от Закона за подземните богатства.

Проектът е обявен от Енемона АД като Ломски лигнити. Ърнст и Янг България консултира Енемона по Енергиен Проект Ломски лигнити от февруари 2011 г.

В момента продължават разговорите ни с потенциални инвеститори в проекта, но не можем да се ангажираме с конкретни срокове, заяви в началото на август тази година Прокопи Прокопиев, член на СД на Енемона АД.

За последните 12 месеца обикновените акции на Енемона АД поевтиняват с 42% до 3,95 лв. за акция и 47 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Артанес майнинг груп АД(AMG)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още