IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангел Димитров и Венцислав Чолаков ще представляват Булгартабак

Двамата са новите изпълнителни директори, ще представляват дружеството само заедно

10:47 | 07.11.11 г.
Ангел Димитров и Венцислав Чолаков ще представляват Булгартабак

Ангел Димитров и Венцислав Чолаков са новите изпълнителни директори на Булгартабак холдинг АД, е решил на първото си заседание новоизбраният Съвет на директорите на Булгартабак холдинг. Заседанието е било неприсъствено, съобщава Булгартабак.

Двамата ще представляват дружеството само заедно. Ангел Димитров е бил изпълнителен директор на Булгартабак холдинг през 2008 г., както и на Пловдив БТ през 2000 г. и на Слънце Стара Загора БТ от 2003 до 2005 г.

Венцислав Чолаков бивш управител на Билла България ЕООД.

За председател на Съвета на директорите е избран Александр Романов, а за заместник-председател Явор Драганов.

Обстоятелствата са вписани в Търговския регистър, съобщават от холдинга.

За  21, 22 и 23 ноември са свикани общи събрания на акционерите в София-БТ, Благоевград-БТ и Плевен Булгартабак, като на тях членовете на СД на Булгартабак холдинг Явор Драганов, Венцислав Чолаков, Ангел Димитров и Миглена Христова, ще бъдат избрани за ръководители на дъщерните дружества.

Новите директори ще трябва да се справят със спадащата печалба на основните фабрики на холдинга - тези в Благоевград и София.

За последните 12 месеца акциите на Булгартабак холдинг поевтиняват с 2% до 25 лв. за акция и 184 млн. лв. пазарна капитализация. На общото събрание на акционерите проведено на 23 юни 2011 г. беше разпределен брутен дивидент от 7,19177 лв./акция.

 

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още