IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Порталът dir.bg излиза на борсата

Общото събрание на дружеството е гласувало за 10% увеличение на капитала чрез първично публично предлагане

15:00 | 24.10.11 г. 1
Порталът dir.bg излиза на борсата

Интернет порталът dir.bg ще прави първично публично предлагане (IPO). Решението е взето на Общо събрание на акционерите, проведено на 6 октомври, стана ясно от съобщение в Търговския регистър.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен чрез издаване на 454 хил. нови акции с номинална стойност 1 лев, които ще бъдат предложени за записване при условията на първично публично предлагане.

В случай, че цялата емисия акции бъде записана, капиталът на дружеството ще се увеличи на 4,994 млн. лв. Публичното предлагане ще се счита за успешно дори при записването на една акция, става ясно от решението на Общото събрание.

Порталът dir.bg стартира през пролетта на 1998 г. Той предлага разнообразни услуги като търсене, каталози, новини, електронна поща, блогове. В момента акциите на дружеството са 4,54 млн. броя, като 99,3% се държат от “Дир.бг холдинг”, който е собственост на основателя на портала Владимир Жеглов.

Проспектът на dir.bg вече е внесен за одобрение в Комисията за финансов надзор (КФН), научи Investor.bg.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Lazy
преди 12 години
Еееех Жеглов... закъснЕ! Любо Белов те надигра по всички параметри и продаде откога откога (верно не през борсата) Преди 5-6 год имаше само ДИР! Сега Нетинфо,Инвестор, Икономедия, Гугъл, фексбук....в ъгъла си брат. Тегаво с тва IPO
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още