IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОББ разпродава на публична продан дъщерните дружества на ЖП Инфраструктура ХД

Вече текат сроковете за Локомотивен и вагонен завод ЕАД, Русе и за Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД, Свищов

11:51 | 24.10.11 г. 1
ОББ разпродава на публична продан дъщерните дружества на ЖП Инфраструктура ХД

ОББ разпродава на публична продан четирите основни дъщерни дружества на Железопътна инфраструктира холдингово дружество АД, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

На 13 октомври 2011 г. бе съобщено, че от 3 октомври до 3 ноември е срокът за продажба на недвижимите и движимите вещи на Локомотивен и вагонен завод ЕАД, гр. Русе.

Обявено беше запорирането на сметките на основните дъщерни дружества на холдинга, а именно на РВП Кьоне АД, Национален изследователски институт по транспорта ЕООД, Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД и Локомотивен и вагонен завод ЕАД, като причината е договор за кредит с ОББ за общо 33 млн. евро.

Късно вчера (неделя) дружеството допълва, че на публична продан от ОББ са подложени и РВП Кьоне АД, Национален изследователски институт по транспорта ЕООД и Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД.

Срокът на публичната продан за Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД, Свищов тече от 19 октомври 2011 г. и ще продължи до 18 ноември 2011 г.

Свищовското дружество е длъжник по кредит за 10 млн. евро и съдлъжник по останалите 23 млн. евро кредити на РВП Кьоне (10 млн. евро), Локомотивен и вагонен завод ЕАД (10 млн. евро) и Национален изследователски институт по транспорта ЕООД (3 млн. евро).

Срокът за публичните продажби на РВП Кьоне АД и Национален изследователски институт по транспорта ЕООД започва да тече от 8 ноември до 8 декември 2011 г.

Предлагат се не самите дружества, а недвижимите им имоти, както и движимите вещи на Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД Свищов.

На 15 септември 2011 г. от Холдинг Пътища АД обявиха, че на 14 септември ОББ е наложила запор върху сметките на холдинга, банковите му касети и вземанията му в ПИБ и Уникредит Булбанк.

Холдинг Пътища АД, Железопътна инфраструктура холдингово дружество АД, както и Мостстрой АД /в несъстоятелност/ се считат за свързани по линия на акционера си Васил Крумов Божков.

Железопътна инфраструктура - холдингово дружество АД отчете 27 млн. лв. загуба за 2010 г. Основно е обезценено участието в Локомотивен и вагонен завод ЕАД с 24,5 млн. лв. и то вече е само 6,7 млн. лв. спрямо 31,2 млн. лв. в края на 2009 г.

Акциите на Железопътна инфраструктура холдингово дружество АД не се търгуват активно, като за последните 12 месеца има едва 46 сделки, а цената на акциите се понижава със 94% до 0,28 лв. за брой и 16 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Инфра холдинг АД (Железопътна инфраструктура - холдингово дружество)(INFH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
sirFaith
преди 12 години
После да не се чудите що никой не търгува на БФБ :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още