IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият собственик на Булгартабак сменя бордовете на дъщерните дружества

Общи събрания за промени в ръководствата на дъщерните дружества са свикани преди още БТ Инвест ГмбХ да е влязъл в ръководството на самия холдинг

16:38 | 18.10.11 г.
Новият собственик на Булгартабак сменя бордовете на дъщерните дружества

Подготвя се смяна на членовете на Съвета на директорите на трите основни дъщерни дружества на Булгартабак холдинг АД с цел влизането на представители на новия мажоритарен собственик на холдинга в тях, а именно БТ Инвест ГмбХ, показа проверка на Investor.bg.

Общо събрание на Благоевград - БТ АД се свиква на 23 ноември 2011 г., като за членове на Съвета на директорите се предлагат Явор Драганов, Миглена Христова и Петър Папучаров. Само Папучаров е член и на сегашния състав на СД, като от него се предлага да бъдат освободени Ясен Попвасилев и Емил Сандев.

Общо събрание на София - БТ АД се свиква на 21 ноември 2011 г., като за членове на Съвета на директорите се предлагат Ангел Димитров, Венцислав Чолаков и Ирена Вълева. Само Вълева е член и на сегашния състав на СД, като от него се предлага да бъдат освободени Румен Порожанов и Красимир Петров.

Общо събрание на Плевен - Булгартабак АД се свиква на 22 ноември 2011 г., като за членове на Съвета на директорите се предлагат Явор Драганов, Венцислав Чолаков и Владимир Цветанов. Само Цветанов е член и на сегашния състав на СД, като от него се предлага да бъдат освободени Ангел Блажев и Диана Николова.

В петък БТ Инвест ГмбХ придоби 79,83% от акциите на Булгартабак холдинг АД и ще може да гласува на общото събрание на холдинга насрочено за 1 ноември 2011 г.

На това събрание за членове на Съвета на директорите са предложени Александър Юриевич Романов, Явор Николаев Драганов, Ангел Димитров Димитров, Венцислав Златков Чолаков и Миглена Петрова Христова.

Акционерите на Булгартабак холдинг АД ще гласуват за освобождаване на сегашния състав на Съвета на директорите на Булгартабак холдинг АД в състав Александър Манолев, Георги Костов и Иван Биларев.

За последните 12 месеца акциите на холдинга поскъпват с 30% до 26 лв. за акция и 192 млн. лв. пазарна капитализация, а дружеството е разпределило и 7,19 лв. брутен дивидент на акция.

Свързани компании:

Плевен-Булгартабак АД (отписано)(4PQ)

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:30 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още