IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – Енемона

Дружеството оглави по седмичен ръст компаниите с оборот над 20 хил. лв. на борсата

08:28 | 15.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
Акция на седмицата – Енемона

Книжата на Енемона АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Акциите на компанията поскъпнаха с 12,5% и по този начин оглавиха по седмичен ръст дружествата с оборот над 20 хил. лв. на БФБ.

През седмицата в 89 сделки бяха прехвърлени близо 40 хил. акции на Енемона на обща стойност 149 хил. лв. при средна цена от 3,76 лв. за брой.

Търговията приключи на ниво от 4,05 лв. за акция, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 48,3 млн. лв. От началото на годината акциите на компанията се понижават с 43%, а за последните 12 месеца спадът е 42%.

В четвъртък Енемона обяви, че е подписан договор с RWE Power AG, Германия за възлагане на цялостно проектиране, изграждане и инженеринг на разширяване на газопреносно съоръжение за коксов газ в електроцентралата Хукинген (Дуисбург, Германия).

Стойността на договора надхвърля 10% от средните приходи на дружеството на неконсолидирана база за последните три години, които са около 90,5 млн. лв. Това значи, че договорът с RWE Power е за поне 9,05 млн. лв., като срокът за изпълнението му е 30 септември 2013 г.

В сряда Съветът на директорите на дружеството пък е взел решение за учредяването на дъщерно дружество „ФЕЦ Младеново“ ЕООД. Капиталът на компанията ще е 30 хил. лв.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

 

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още