IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

KBC Insurance ще отправи търгово предложение към акционерите в ДЗИ

Предлаганата цена е 71 лв. на акция, като КФН все още не се е произнесла по предложението

13:04 | 06.10.11 г. 1
KBC Insurance ще отправи търгово предложение към акционерите в ДЗИ

Кей Би Си Иншурънс (KBC Insurance) ще отправи търгово предложение за закупуване на акции от капитала на българското си дъщерно дружество ЗАД ДЗИ. Кей Би Си Иншурънс понастоящем притежава 90,35% от капитала на ЗАД ДЗИ, се казва в прессъобщение от KBC.

Предлаганата цена на акция е определена на 71 лв., като общата покупна цена за миноритарния пакет от 9,65% възлиза на 26,447 милиона лева (13,522 милиона евро). КФН все още не е взела отношение по предложението.

Очаква се срокът на търговото предложение да започне да тече през четвъртото тримесечие на 2011 г. и да изтече в началото на 2012 г. Допълнителна информация относно предлагането (самото търгово предложение, процедурата за приемане на предложението и т.н.) ще бъде на разположение на интернет страницата на Комисията за финансов надзор, заявяват от KBC.

Сделката няма да окаже съществено въздействие на капиталовите и платежните позиции на KBC и се вписва в стремежа на KBC да доразвие своя бизнес модел за предоставяне на банкови и застрахователни услуги в България, като същевременно ще подобри корпоративното управление и оптимизира акционерната структура на ЗАД ДЗИ.

Европейската комисия е дала разрешение на KBC да пристъпи към отправянето на това търгово предложение, което предстои да бъде одобрено от българските регулаторни органи.

ЗАД ДЗИ е създадено през 1946 г. като държавно застрахователно дружество.

За последните 12 месеца няма сделки с акциите на ДЗИ АД на БФБ-София, като последната сделка е при цена от 169 лв. за акция от 9 юни 2010 г.

Свързани компании:

ЗПАД ДЗИ АД(6D5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
INSIDER-A
преди 12 години
Проверете си цената на сделката (т.е. броя акции по 71лв.) ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още