IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврохолд внесе в КФН проспект за регистрация на акциите си за търговия в Полша

Дружеството има и внесен проспект в Комисията за финансов надзор за увеличение на капитала си

15:28 | 29.09.11 г.
Еврохолд внесе в КФН проспект за регистрация на акциите си за търговия в Полша

Еврохолд България АД е внесло в Комисията за финансов надзор проспект за допускане до търговия на регулиран пазар в Полша на текущите 108 643 712 акции на дружеството, съобщи холдингът чрез Бюлетин Investor.bg.

Това е вторият проспект на дружеството, като в КФН вече има внесен проспект за увеличение на капитала с до 36 214 570 акции при емисионна цена от 1,50 лв. за брой.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
На практика се планира в Полша първо да бъдат регистрирани сегашните 108,6 млн. акции на Еврохолд, увеличението на капитала да бъде осъществено в България и след това новите акции да бъдат регистрирани за търговия и в Полша.

Същевременно няма проблем полски инвеститори да участват в увеличението на капитала, било то чрез български посредник, или чрез попечителска сметка при полския си посредник.

За последните 12 месеца акциите на Еврохолд поскъпват с 41% до 1,27 лв. за акция и 138 млн. лв. пазарна капитализация, като в началото на 2011 г. дружеството осъществи увеличение на капитала при емисионна цена от 1 лв., а по-късно като нов акционер в него влезе Експат Капитал с дял от 20%.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още