IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch потвърди рейтингите на Първа инвестиционна банка

Агенцията посочва позицията на банката като най-голямата кредитна институция с български капитали у нас

17:54 | 15.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Fitch потвърди рейтингите на Първа инвестиционна банка

Рейтинговата агенция Fitch Ratings е потвърдила рейтингите на Първа инвестиционна банка АД, съобщи банката чрез БФБ. 

Рейтингите са както следва: дългосрочен рейтинг (Long-term Issuer Default, LT IDR): BB-, стабилна перспективa; краткосрочен рейтинг (Short-term IDR): B, Viability Rating: b+, индивидуален рейтинг (Individual Rating): D; рейтинг за подкрепа (support rating): 3 и Support Rating Floor: BB-.

В съобщението на Fitch се казва, че запазените дългосрочен рейтинг и рейтинги за подкрепа на ПИБ отразяват позицията на банката като най-голямата кредитна институция с български капитали у нас и факта, че в края на първото полугодие тя е втора по привлечени депозити от граждани в банковата ни система.

Акциите на ПИБ приключиха без промяна днешната търговия на БФБ на ниво от 2,50 лв. за брой, което представлява повишение от 16% от началото на годината и ръст от 31% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на банката е в размер на 275 млн. лв.


Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
stoyll
преди 12 години
Безспорно *** е с най-доброто обслужване на клиентите и най-компетентния персонал - на светлинни години от останалите банки! Желая им успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още