IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспект за емисия облигации на Астера I EАД

Надзорът разреши на ръководството на Булленд Инвестмънтс АДСИЦ да увеличава капитала си до общо 50 млн. лв. чрез издаване на нови акции

16:43 | 09.09.11 г.
КФН потвърди проспект за емисия облигации на Астера I EАД

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадени от „Астера I” EАД с цел търговия на регулиран пазар, съобщиха от институцията.

Емисията е в размер на 5 000 000 евро, разпределени в 5 000 броя обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, свободно прехвърляеми, неконвертируеми, обезпечени облигации, с номинална стойност 1 000 евро всяка, с фиксиран лихвен процент в размер на 8%, 6-месечен период на лихвено плащане и срочност 7 години. Датата на емитиране на облигациите е 14 март 2011 г., а падежът е на 14 март 2018 г.

На днешното си заседание регулаторът одобри промени в устава на „Булленд Инвестмънтс” АДСИЦ, гласувани на проведено на 29 август общо събрание на акционерите на дружеството. Промяната е свързана с овластяване на Съвета на директорите, в продължение на пет години след регистриране на изменението на този член от устава, еднократно или на няколко пъти да увеличава капитала му общо до 50 млн. лв. чрез издаване на нови акции.

Надзорът издаде разрешение на инвестиционното дружество “СитиФърст Инвестмънтс” плс., Ирландия, да започне публичното предлагане на дяловете на „Сити КЮБС Дайвърсифайд Комодитис Фънд” у нас, тъй като отговаря на изискванията на Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК) и на актовете по прилагането му.

Свързани компании:

Булленд инвестмънтс АДСИЦ(LAND)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още