IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лавена с 35% ръст в продажбите и 3,5 пъти увеличение на печалбата за полугодието

Приходите от козметика, които съставлят 84% от продажбите на продукция, нарастват с 57% на годишна база

16:22 | 13.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Лавена с 35% ръст в продажбите и 3,5 пъти увеличение на печалбата за полугодието

Приходите от продажби на Лавена АД през първото полугодие на 2011 нарастват с 35% до 2,581 млн. лв., показва консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Нетната печалба на компанията през първата половина на годината е в размер на 212 хил. лв. при 60 хил. лв. за същия период на миналата - увеличение от 3,5 пъти на годишна база.
 
През миналата година дружеството реализира 55% ръст в продажбите до 4,3 млн. лв., а печалбата възлезе на 131 хил. лв. при отрицателен финансов резултат от 81 хил. за 2009 г.

През първото шестмесечие продължава тенденцията за увеличаване на приходите от продажба на козметика, което се дължи на подобреното разпространение на продуктите в търговската мрежа, както и на многото нови и иноватиени продукти, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

84% от приходите от продажба на продукция в размер на 2,556 млн. лв. за периода се падат на козметиката, 13% - на етеричните масла, 2% - на хранителните добавки и 1% - други приходи.

Ръстът в приходите от козметика е 57% на годишна база, докато при етеричните масла и хранителните добавки са отчетени понижения от съответно 13% и 6%.

И през тази година гъвкавата, съобразена с пазарните тенденции ценова политика е дала възможност за постигане на значително по-благоприятни ценови равнища, се посочва в доклада за дейността.

Последната сделка на БФБ с акциите на шуменското дружество е от 10 август на цена 32 лв., което представлява ръст от 45% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 6,4 млн. лв.

Свързани компании:

Лавена АД(LAV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още