IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – Спарки Елтос

Дружеството поскъпна с 8%, оглавявайки по седмичен ръст компаниите от индескса BG40

09:35 | 13.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Акция на седмицата – Спарки Елтос

Книжата на Спарки Елтос АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Акциите поскъпнаха със 7,8%, оглавявайки по седмичен ръст компаниите от широкия борсов индекс BG40, като ръстът бе съсредоточен в петъчната търговия.

През седмицата в 24 сделки бяха прехвърлени повече от 12 хил. акции на дружеството на стойност над 14  хил. лв. Търговията приключи на ниво от 1,25 лв. за акция, което представлява пазарна капитализация в размер на 20,9 млн. лв.

Компанията за електроинструменти излезе на печалба от 465 хил. лв. за полугодието спрямо 3,1 млн. лв. загуба за съпоставимия период на миналата година, като ръстът на продажбите е 27% на годишна база до 27 млн. лв.

Печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA) е още по-голяма, тъй като само разходите за амортизации през шестмесечието са за 2,1 млн. лв., а тези за лихви са за 1,6 млн. лв.

За последните 12 месеца акциите на Спарки Елтос поевтиняват с 23%, но от началото на годината понижението е само с 1,6%.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Свързани компании:

Спарки Елтос АД(ELTS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още