IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сиенит холдинг погаси облигационната си емисия

При плащането е използвана опцията за плащане в срок от 30 дни от датата на падежа

12:08 | 01.08.11 г.
Сиенит холдинг погаси облигационната си емисия

Сиенит холдинг АД погаси облигационната си емисия, като се възползва от възможността да плати главница и лихви по облигационната си емисия с до 30 дни забава, на база клауза в предложението за пласиране на емисията, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

С последното плащане на 27 юли 2011 г. емитентът е платил главница в размер на 481 250 евро и лихви в размер на 12 608,75 евро.

За първото тримесечие на 2011 г. консолидираните продажби на Сиенит холдинг АД са за 28,3 млн. лв., а консолидираните му парични средства към 31 март 2011 г. са за 3,06 млн. лв. Неконсолидираната печалба за първото полугодие на 2011 г. е 640 хил. лв., спрямо 13,6 млн. лв. година по-рано.

Облигациите бяха за общо 3,85 млн. евро при лихва 6-месечен Euribor +4%, за срок от 5 години.

Сиенит Холдинг АД изгражда промишлени, търговски, обществени и жилищни сгради, произвежда бетонови и стоманобетонови изделия и реализира инвестиционни проекти.

Дружеството е изградило Индустриална зона Раковски, Индустриална зона Марица Промишлено-търговска зона Куклен. Дружеството е собственик на логистичен център Логистика Марица.

Един от сегментите от дейността му е изграждането на бетонови фундаменти за ветрогенератори. Фирма от холдинговото дружество изпълнява част от строително –монтажните работи на софийското метро. Групата на Сиенит холдинг започва да изгражда инфраструктурата на новия жилищен квартал “Отдих и култура” в  Пловдив.  До края на 2012 г. Сиенит ще въведе в експлоатация 6 жилищни комплекса в Пловдив, на които е инвеститор и изпълнител.

Свързани компании:

Сиенит холдинг АД - облигации(218A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още