IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН вписа увеличението на капитала на три дружества

Надзорът прие и Наредба за изискванията към възнагражденията в застрахователите, в презастрахователите и в здравноосигурителните дружества

14:49 | 28.07.11 г.
КФН вписа увеличението на капитала на три дружества

Комисията за финансов надзор (КФН) вписа емисия акции на „Каолин” АД в размер на 25 млн. лв., разпределена в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка. Емисията е издадена в резултат на извършено със собствени средства увеличение на капитала на дружеството от 25 млн. лв. на 50 млн. лв.

Надзорът вписа и емисия акции на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД в размер на 5 957 790 лв., разпределена в 595 779 броя обикновени акции с номинална стойност от 10 лв. всяка. Емисията е издадена в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 21 477 630 лв. на 27 435 420 лв.

На днешното си заседание регулаторът вписа още „Маунтин Парадайс Инвест” АДСИЦ като публично дружество в регистъра на КФН, както и емисия акции в размер на 502 хил. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

Вписана беше и емисията акции на „Индустриален капитал-холдинг” АД в размер на 7 775 980 лв., разпределена в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка. Емисията е издадена в резултат на извършено със собствени средства увеличение капитала на дружеството от 7 775 980 лв. на 15 551 960 лв.

КФН одобри и промяна в устава на „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, свързана с промяна на седалището и адреса на дружеството.

На заседанието си надзорът прие Наредба за изискванията към възнагражденията в застрахователите, в презастрахователите и в здравноосигурителните дружества.

Наредбата урежда въпроси, приети за важни и регламентирани в правото на Европейския съюз. Въвеждат се изисквания относно приемане на политика за възнагражденията на ключовите позиции в застрахователите, презастрахователите и здравноосигурителните дружества. Също така се определят принципни изисквания към формирането на различните eлементи на възнагражденията, като например фиксираното възнаграждение и различните видове допълнителни бонуси и стимули. Необходимо е приемането от страна на дружествата на прозрачни правила за получаване на бонуси и допълнителни възнаграждения.

Всички мерки са насочени към намаляване на вероятността ключовите позиции в дружествата да организират дейността на дружеството, така че необосновано да го излагат на рискове, с цел реализиране на по-високи доходи за самите себе си.

Предстои обнародването на наредбата  в „Държавен вестник”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още