IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦКБ ще увеличава капитала си при цена със 17% над пазарната

Увеличението ще бъде с до 30 млн. акции при емисионна цена от до 45 млн. лв.

16:12 | 22.07.11 г. 5
ЦКБ ще увеличава капитала си при цена със 17% над пазарната

ЦКБ ще стартира увеличение на капитала си при емисионна цена от 1,50 лв./акция, което е със 17% над последната цена за акция на банката, която е 1,285 лв. Информацията за увеличението е публикувана чрез БФБ-София.

Управителният съвет на Централна кооперативна банка АД е решил капиталът да бъде увеличен от текущите 83,2 млн. акции на 113,2 млн. акции, чрез издаването на 30 млн. акции. Увеличението е с до 36% от текущия капитал на банката.

Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко половината от предложените акции. При пълно записване ЦКБ ще набере 45 млн. лв.

Срещу всяка акция ще се издава едно право за участие в увеличението, като всеки 2,7718364 права дават възможност за записване на 1 нова акция. Посредник по увеличението на капитала е самата Централна кооперативна банка АД.

Днес придоби публичност фактът, че Маркели ЕАД е поискало откриване на производство по несъстоятелност. Маркели ЕАД дължи пари на Хиберния Витела АД, което от своя страна дължи близо 23 млн. лв. на ЦКБ към 31 декември 2010 г.

За последните 12 месеца акциите на ЦКБ поскъпват с 8% до 1,285 лв. за брой и 107 млн. лв. пазарна капитализация.

Централна кооперативна банка реализира 16% спад на печалбата си до 4,6 млн. лв. за първото тримесечие на 2011 г. Банката е част от икономическата група на Химимпорт АД.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 7 rate down comment 1
SEBULBA
преди 12 години
Аз донор на тия не желая и няма да бъда. За жалост, имат си достатъчно спонсори, макар и нищо неподозиращи... Така де, ако не със Съгласие, то със Сила...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
THE TRADER
преди 12 години
Разбира се, само че, ако инвестира наистина в качествени портфейли, което е малко странно казано, а и в придобивания, евентуално, а не да записва 100 % емисии облигации, като тази на Хиберния Витела АД!?! Защото това са си наливане на парите на акционерите в едни познати черни ***-дупки!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 4
vsh123
преди 12 години
Стига с това разводняване бе хора, банката има нужда от пари и подходяща капиталова структура за да продължи да се развива и инвестира в качествени портфейли, включително и придобивания. Какво толкова ви плаши това разводняване? Който може да запише супер, други ще осреднят и чакаме по-добри времена за пазарната оценка. Успех на банката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
Vola.X
преди 12 години
Какъв му е проблема, че да не го разреши. Балансовата стойност е акумулирана във времето преди кризата, сиреч, не е точно адекватна. Де юре - ок, но в действителност не бих я приел за достоверна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
daskal
преди 12 години
Групата са стари спецове по разводняване на капитала. Да видим дали това ръководство на КФН не е като предишното, т.е. дали ще разреши увеличението да се осъществи по емисионна стойност значително по-ниска от балансовата (чл. 92, ал. (1), т.2 от ЗППЦК)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още