IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Софарма АД с одит на междинен отчет - стъпка към листването във Варшава

В одитирания отчет за първото тримесечие на 2011 г. има разлики с вече публикувания, произлезли от по-дългия период от време за постъпване на допълнителна информация

17:45 | 21.07.11 г.
Софарма АД с одит на междинен отчет - стъпка към листването във Варшава

Във връзка с планираното листване на акциите на Софарма АД на Варшавската фондова борса консолидираният междинeн финансов отчет за първото тримесечие на 2011 г. е прегледан от независимия регистриран одитор на дружеството, съобщиха от компанията чрез БФБ-София.

Този одиторски преглед е във връзка с международната пазарна практика, свързана с изготвянето на проспект за листването на акциите на Софарма АД във Варшава.

"Някои показатели в прегледания от одитор междинен консолидиран финансов отчет се различават от съответните показатели в публикувания на 30 май 2011 г. консолидиран междинeн финансов отчет за тримесечието, завършващо на 31 март 2011 г., което се дължи на по-дългия период от време, с което е разполагало ръководството на Групата Софарма за постъпване на допълнителна информация, необходима за прецизиране на някои ключови оценки, на които се основава съответния междинен финансов отчет, както и за отстраняването на определени технически неточности, в резултат на изпълнението на допълнителни процедури касаещи финансовата информация за тримесечния период, завършващ на 31 март 2011 г., получена от дъщерни дружества в чужбина", се казва в съобщението.

Според одитирания консолидиран отчет за първото тримесечие на 2011 г. приходите са за 164,8 млн. лв., а печалбата е 10,9 млн. лв.

Според отчета, обявен на 30 май 2011 г., приходите са 165,1 млн. лв., а печалбата е 11,8 млн. лв.

Софарма АД би била най-голямата фармацевтична компания на Варшавската борса, показа проучване на Investor.bg.

"Листването във Варшава не зависи от нас, а от връзките между депозитарите, но се надяваме през лятото, по-скоро през късното лято, да сме първата българска компания, листвана на официален пазар на Варшавската борса", заяви през април изпълнителният директор на Софарма АД Огнян Донев.

За последните 12 месеца акциите на Софарма АД поскъпват с 5% до 4 лв. за брой и 528 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още