IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Vivacom продава останалите 50% от НУ “Радио и тв станции” на Bluesat Partners

Така цифровата инфраструктура на БТК ще се управлява от смесено дружество между Bluesat Partners и Mancelord, като последното е представено в България от основния акционер в КТБ - Бромак ЕООД

10:08 | 21.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Vivacom продава останалите 50% от НУ “Радио и тв станции” на Bluesat Partners

Vivacom (Българска телекомуникационна компания АД) сключи споразумение с Bluesat Partners Ltd. за продажба на 50% от Националното управление “Радио и телевизионни станции” (НУРТС), съобщиха от компанията чрез БФБ. Предстои сделката да бъде одобрена от Комисията за защита на конкуренцията.

С тази сделка Vivacom окончателно прехвърля развитието на цифровата инфраструктурна мрежа на националното управление в ръцете на НУРТС България, което ще бъде джойнт венчър между Mancelord Limited, фирмата, която от август 2010 г. притежава останалите 50% от дружеството, и новия инвеститор, се казва в съобщението.

Международният финансов инвеститор Mancelord Limited е представен в България от Бромак ЕООД, което е основен акционер в Корпоративна търговска банка АД (КТБ).

НУРТС България е водещ доставчик на услуги за радио и телевизионно излъчване чрез единствената по рода си мрежа от над 800 стратегически разположени обекта, покриваща почти 100% от българската територия.

От 2006 г. насам компанията предоставя услугата наземно цифрово радиоразпръскване по стандарта DVB-T на територията на София.

Целта на новия джойнт венчър е да се превърне в конкурентен играч на пазара на дигитално разпръскване у нас, бе обявено при продажбата на първите 50% от НУРТС.

Според изискванията на Европейския съюз (ЕС) всички държави членки трябва да прекратят аналоговото телевизионно излъчване до края на 2012.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още