IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ИХ България ще емитира конвертируеми облигации на стойност до 21,7 млн. лв.

Целта е да се рефинансира падежиращата през октомври емисия със сходни параметри

17:27 | 04.07.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
ИХ България ще емитира конвертируеми облигации на стойност до 21,7 млн. лв.

Общото събрание на Индустриален Холдинг България АД, проведено на 30 юни, е взело решение за издаване на конвертируеми облигации, със средствата от които да погаси предходната такава емисия, е видно от протокола на събранието, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Новата емисия ще бъде на стойност до 21,718 млн. лв., като се издадат до 217 180 безналични, лихвоносни, конвертируеми, свободно прехвърляеми и необезпечени облигации с номинална и емисионна стойност от 100 лв. всяка.

Облигациите се издават чрез първично публично предлагане. Заемът ще се счита за сключен при записване и заплащане на облигации за не по-малко от 11 млн. лв. След сключването му емисията ще бъде регистрирана за търговия на БФБ.

Матуритетът на емисията ще е 3 години, лихвата – 8% годишно, платима на всеки шест месеца. Всеки облигационер ще има възможност на падежа да конвертира облигациите в акции.

Новата емисия ще замени падежиращата в края на октомври тригодишна емисия конвертируеми облигации, търгувана на БФБ, в размер на 21,650 млн. лв. и лихва от също 8% годишно.

Общото събрание е гласувало също така печалбата на холдинга за 2010 в размер на 5,037 млн. лв. да остане като неразпределена след заделянето на 10% за Фонд Резервен.

Събранието е решило възнаграждението на членовете на Надзорния съвет и на Управителния съвет за 2011 година да е в същия размер като през 2010 година.

Акциите на ИХ България се повишиха с 2,2% в днешната търговия на БФБ до ниво от 0,92 лв. за брой, което представлява понижение от 7,2% от началото на годината и спад от 29% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 62,5 млн. лв.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
bigi
преди 13 години
Чувството им за хумор е невероятно. :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още