IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов рекорд на БФБ-София: Близо половин час без сделка

Ако търговията продължава с тези темпове, на ден ще се сключват едва по 8 сделки

12:45 | 24.06.11 г. 3
Нов рекорд на БФБ-София: Близо половин час без сделка

Днес на БФБ-София бе поставен пореден антирекорд, а именно 29 минути и 36 секунди без сделка в диапазона между 11:54:29 ч. и 12:24:05 ч.

Тъй като търговската сесия на БФБ-София продължава 4 часа и 15 минути, ако търговията се движи с тази активност, на ден ще има по 8 сделки.

Предишният антирекорд беше 21 минути и 39 секунди, като бе регистриран на 27 юли миналата година.

Все пак не бе подобрен антирекордът от 36 минути без промяна в нито един от индексите на БФБ-София, който също е от 27 юли 2010 г., като днешното постижение е само 31 минути.

Надеждите за раздвижване на търговията на БФБ-София са в борсовата приватизация на по 33% от енергоразпределитените дружества на ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН, за която вече са избрани инвестиционни посредници.

Днес акциите на БФБ-София АД поевтиняват с 5,3% до 2,87 лв. за акция и 18,9 млн. лв. пазарна капитализация. Слабата търговия на борсата не е добра новина за стойността на оператора, който е над 50% държавна собственост и е в процедура по приватизация заедно с Централен депозитар.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 3
Internet
преди 13 години
На държавната борса ще се тгъргуват скоро само милиционерски държавни идеи...това е. Не може да има държавна борса както няма никъде по този грешен дял дървено желязо...борсата може да е само 100% частна и значително по-лекодостъпна за емитери и търговци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
unsworth
преди 13 години
Започна игра на нерви. Много нерви.. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 1
sensei
преди 13 години
Имам мнение и съм го споделял много пъти, ама няма кой да ме чуе. Ако КФН и МФ продължават по същия начин и не инициират и лобират за законодателни промени относно максимална либерализация на условията за поява на нови емитенти на ценни книжа, догодина по това време БФБ ще се нарича БЗБ. З като зеленчукова. Ще продават праз и чушки и ще печелят далеч по-добре. За тези хора, които са там в момента, не знам, но мен ще ме е срам да работя на такава борса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още