IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акция на седмицата – Етропал

Дружеството поскъпна с над 25%, оглавявайки по седмичен ръст компаниите на борсата с оборот над 5 хил. лв.

09:39 | 18.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Акция на седмицата – Етропал

Книжата на Етропал АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата", след като оглавиха по ръст (+26,3%) компаниите на БФБ с оборот над 5 хил. лв.

През седмицата в 14 сделки на борсата бяха прехвърлени 7 849 акции на дружеството на стойност 18 654 лв. при средна цена от 2,38 лв. за брой.

Търговията приключи на ниво от 2,50 лв., което се равнява на пазарна капитализация в размер на 12,5 млн. лв. Oт началото на годината книжата на компанията поевтиняват с 26%, но за последните 12 месеца са поскъпнали с 35%

Приходите от продажби на Етропал АД през първото тримесечие на годината се повишиха със 7,1% на годишна база 2,452 млн. лв. Приходите от продажба на продукция се покачиха с 4,9% до 1,953 млн. лв., а приходите от услуги – със 6,7% до 416 хил. лв. 

Компанията е на практика на нулата за тримесечието, като отчита нетна печалба от 6 хил. лв. при загуба от 7 хил. преди година. Към момента на изготвяне на междинния доклад за дейността на дружеството то е спечелило близо 45% от приключилите обществени поръчки за доставка на хемолинии и диализатори в страната.

В края на септември миналата година Еврохолд България АД продаде 62,5% от Етропал на Синтетика АД за 6,5 млн. лв. Сделката на цена от 2,08 лв. за акция оцени компанията на стойност 10,4 млн. лв. Пакетът бе част от обявените по-рано сделки за продажба на предприятията от производственото портфолио на Еврохолд.

В края на октомври Синтетика отправи търгово предожение към акционерите на Етропал на цена от 2,08 лв. на акция. Пъроначално КФН наложи временна забрана на търговото предложение, но в края на ноември одобри коригирано предложение на същата цена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още