IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Карол ще управлява нов фонд с умерен до висок риск

КФН потвърди проспекта на "Трансинвестмънт" АДСИЦ за предлагане на емисия корпоративни облигации

13:03 | 08.06.11 г.
Карол ще управлява нов фонд с умерен до висок риск

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни облигации, издадени от "Трансинвестмънт" АДСИЦ. Решението е взето на провелото се днес заседание на надзорния орган.

Емисията е в размер на 2 500 000 евро, разпределени в 2 500 броя обикновени облигации, с номинална стойност 1000 евро всяка , с фиксирана годишна лихва в размер на 9.50%, 6-месечен период на лихвено плащане. Изплащането на главницата ще бъде еднократно на датата на падежа, срочност 36 месеца. Датата на емитиране на облигациите е 8 март 2011 г., а датата на падежа – 8 март 2014 г.

Регулаторът издаде разрешение на УД "Карол Капитал Мениджмънт" ЕАД да организира и управлява ДФ "Адванс Глобал Трендс“. Рисковият профил на фонда е умерен до висок риск. Фондът ще инвестира на глобалните финансови пазари, преимуществено в борсово търгувани фондове (ЕTF), а също така и в борсово търгувани стоки и разписки.

На заседанието си КФН вписа и ДФ "Адванс Глобал Трендс“ като емитент и в публичния регистър и потвърждава проспект за публично предлагане на дялове на ДФ "Адванс Глобал Трендс.

„Идеята на фонда е да се следва тренда на активите и във всеки момент фонда да е инвестиран във най-силно представящите се активи с най-силни сравнителни предимства (relative strength). Основното му предимство е, че инвестицията в него е подходяща както при възходяща така и при низходяща тенденция на капиталовите пазари”, каза портфейлният мениджър на Адванс Глобал Трендс Катерина Атанасова. „Моделът също така позволява да бъде контролиран общия риск на портфейла чрез маркет тайминг стратегия”, завърши тя.

Бяха одобри и промени в устава на "Лев Инвест" АДСИЦ, съобразени със законовите изисквания.

Надзорът също така одобри промени в устава на "Сердика Пропъртис" АДСИЦ. Промените са свързани с делегиране на правомощия на Съвета на директорите по своя преценка да вземат решение за увеличаване капитала на дружеството до определен размер, съответно да издават облигации до определен размер в 5-годишен срок.

Надзорният орган вписва и емисия акции с цел търговия на регулиран пазар, издадени в резултат на увеличение на капитала на "Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ" АДСИЦ. Увеличението на капитала е от 1 303 374 лева на 3 891 422 лева. Емисията е в размер на 2 588 048 лева, разпределени в същия брой обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още