IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН с нова уеб страница

Регулаторът разреши предлагането на 18 подфонда на Амунди

09:55 | 30.05.11 г.
КФН с нова уеб страница

Комисията за финансов надзор е стартирала обновената си уеб страница, след като старата от известно време не се обновяваше, показа проверка на Investor.bg.

Адресът е отново www.fsc.bg, а към разделите на уеб страницата освен старите са добавени и нови, като например Тарифи по застраховка Гражданска отговорност на МПС и Проспекти на нови емисии.

Комисията за финансов надзор (КФН) разреши предлагането в Република България на акциите на 18 подфонда на инвестиционно дружество от отворен тип Фондове Амунди, управлявано от управляващо дружество Амунди Люксембург С.А., съобщиха от регулаторния орган.

На заседанието си в събота КФН е потвърдила и проспект за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени от Хелт енд Уелнес АДСИЦ, в резултат от увеличение на капитала на дружеството. Емисията е в размер на 1 238 930 броя обикновени акции с право на глас, с право на дивидент и ликвидационен дял, съразмерен с номиналната стойност на акциите. Акциите са с номинална и емисионна стойност от 10 лева всяка.

От КФН също така съобщават, че за периода януари-февруари 2011 г. записаните премии от дружествата по доброволно здравно осигуряване възлизат на 12,2 млн. лв. при 14,1 млн. лв., отчетени за същия период на 2010 г., с което се отчита спад от 13,3% на годишна база.

Изплатените претенции намаляват с 1% спрямо същия период на 2010 г. и възлизат на 3,58 млн. лв.

Реализираният премиен приход от дружествата по доброволно здравно осигуряване само през януари 2011 г. възлиза на 7,28 млн. лв., а изплатените претенции - на 1,8 млн. лв.

Свързани компании:

Хелт енд уелнес АДСИЦ(4H8)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още