IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на БАКБ се повиши с 20% в началото на сесията

Със старта на търговията се сключиха сделки за 890 акции на цена 8,39 лв., след като вчера бе обявено, че фонд на Цветелина Бориславова е купил 49,99% от банката

09:40 | 17.05.11 г.
Цената на БАКБ се повиши с 20% в началото на сесията

Цената на БАКБ се повиши с 20% при отварянето на пазара днес, като първите сделки са за 890 акции на цена 8,39 лв./бр. спрямо цена от 7 лв. при затварянето на борсата вчера.

Късно вчера бе обявено, че инвестиционното дружество Clever Synergies Investment Fund (CSIF) Jsc. и Allied Irish Bank (AIB) са подписали договор за покупко-продажба на 49,99% от акциите на Българо-Американска Кредитна Банка АД (БАКБ). Договорът ще влезе в сила след одобрение от Българска народна банка и КЗК, съобразно българските нормативни изисквания, съобщиха от купувача.

CSIF e частно инвестиционно дружество, основано през 2005 година. Негови акционери са Цветелина Бориславова и фондацията й Credo Bonum. В началото на 2011 г. фондът е с внесен капитал над 72 млн. лева и активи на стойност 500 млн. лева. CSIF инвестира приоритетно в сферата на възобновяемите енергийни източници, туризма, земеделието и иновациите, се казва в прессъобщението.

Още по темата за БАКБ може да прочетете тук.
 

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още