IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесопласт с 37% ръст на продажбите и близо 250 хил. лв. печалба за тримесечието

Периодът е бил успешен за производството на шперплат, благодарение на ритмичното снабдяване с трупи и фурнир, посочват от дружеството

12:48 | 29.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Лесопласт с 37% ръст на продажбите и близо 250 хил. лв. печалба за тримесечието

Приходите от продажби на Лесопласт АД през първото тримесечие на годината се увеличават с 37% на годишна база до 9,383 млн. лв., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Нетната печалба на компанията за тримесечието е в размер на 247 хил. лв. при загуба от 85 хил. година по-рано.

Първото тримесечие бе по-успешно за производството на шперплат спрямо същия период на миналата година, благодарение на ритмичното снабдяване с трупи и фурнир, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството. Слабо увеличение има и при производството на дървесно-влакнести плочи (ДВП).

Очевидно е, че има оживление на пазара на шперплат, се посочва в доклада. Като следствие на това продажбите през първото тримесечие на 2011 са увеличени с около 20% на количествена база и с 34% като продажна стойност.

Износът е увеличил дела си в общите продажби и вече представлява 87% от тях. При ДВП той е 89%, а при шперплата – 84%.

Въпреки неблагоприятните икономически условия, ръководството се надява да запази и дори увеличи приходите до края на годината и да подобри финансовите резултати, се казва още в доклада за дейността.

Свързани компании:

Велде България АД (Лесопласт АД)(4L5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още