IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа привилегированите акции на Меком и потвърди проспекта на Интеркапитал

Наложена е временна забрана на търговото предложение от Албена инвест холдинг към акционерите на България 29 АД

15:19 | 23.03.11 г.
КФН вписа привилегированите акции на Меком и потвърди проспекта на Интеркапитал

Комисията за финансов надзор вписа емисията привилегировани акции, издадена от Меком АД в резултат на увеличение на капитала на дружеството.

Емисията е в размер на 284 775 лв., разпределени в 284 775 броя задължително конвертируеми привилегировани акции без право на глас, с 18% гарантиран дивидент и номинална стойност 1 лв. всяка.

На днешното си заседания КФН потвърди и проспект за публично предлагане на акции от Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ в размер на 9 017 214 лв., разпределени в 9 017 214 броя обикновени акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност 2,30 лв. всяка.

Регулаторният орган наложи временна забрана на търгово предложение от Албена инвест холдинг АД за закупуване на акции на България 29 АД от останалите акционери на дружеството.

Надзорът призна придобита квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на Илиян Йорданов и Станислава Петрова, и допусна Таня Евданова до изпит за признаване на пълна правоспособност на отговорен актюер.

Халифакс Кансълтанси ЕООД е уведомил КФН за намерението си да извършва дейност като застрахователен брокер в Ирландия и Великобритания. КФН ще уведоми съответните компетентни органи на приемащите държави за намерението на застрахователния брокер да извършва дейност на териториите им.

Свързани компании:

Меком АД(MKX)

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

България-29 АД(4BF)

Албена Инвест Холдинг АД(5ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още