IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Етап-Адресс отлага проекта си за изграждане на фотоволтаична електроцентрала

Проектът се отлага за неопределен период от време и може да претърпи съществени корекции

10:10 | 07.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Етап-Адресс отлага проекта си за изграждане на фотоволтаична електроцентрала

Реализирането на проекта на Етап-Адресс АД за изграждане на фотоволтаична електроцентрала се отлага, съобщи чрез БФБ довереникът на облигационерите на дружеството Обединена Българска Банка АД.

Изпълнението на проекта от страна на Чардж Пойнт ЕООД се отлага за неопределен период от време по независещи от дружеството причини, като е възможно проектът да претърпи съществени корекции, се казва в съобщението.

При липсата на ясни параметри по отношение на инвестиционните намерения на Чардж Пойнт ЕООД, от Етап-Адресс считат, че не е необходимо да бъде свиквано и провеждано Общо събрание на облигационерите поради отпадане на необходимостта за получаване на съгласие за учредяване на право на строеж в полза на Чардж Пойнт върху имоти, предоставени като обезпечение по емисията.

Приходите от продажби на Етап-Адресс АД през 2010 се понижават с 2,8% до 8,93 млн. лв., показва консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ. Нетната печалба на туристическата компания за миналата година обаче нараства с 87% до 127 хил. лв.

През последното тримесечие на 2010 приходите от продажби спадат със 71% спрямо същото тримесечие на 2009 до ниво от 354 хил. лв. и е отчетена малка загуба в размер на 13 хил. лв., при минимална печалба от 4 хил. лв. година по-рано.

През първото полугодието на 2010 продажбите се увеличиха с 19% на годишна база до 4,06 млн. лв., но бе отчетена загуба от 65 хил. лв., спрямо отрицателен резултат от 1,39 млн. лв. за първата половина на 2009.

Основната дейност на дружеството е вътрешен и международен пътнически автотранспорт, концесия на морски плаж Китен-Юг, както и производство на минерална вода Ком. Компанията притежава 37,5% от Централна автогара АД, гр. София и 100% от Додо бийч ЕООД.

На БФБ-София се търгуват облигации на Етап-Адресс АД с непогасена главница на стойност 2,5 млн. лв., които падежират на 8 ноември тази година. Емисията бе преструктурирана в началото на май миналата година.

Свързани компании:

Етап - Адресс АД(9JIA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още