IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът за компенсиране на инвеститорите може да обезщети доверители на посредник

В момента във фондa има 8 млн. лв., като след съответните процедури, той ще може да обезщетява

11:26 | 28.02.11 г. 1
Фондът за компенсиране на инвеститорите може да обезщети доверители на посредник

Фондът за компенсиране на инвеститорите има активи за 8,04 млн. лв. към 31 декември 2010 г., с които може да посрещне искове, като предстои да се види дали към тях може да се причислят и обвиненията в присвояване на активи от доверително управление към Христиан Пашков, бивш изпълнителен директор на посредника Реал Финанс, излъчени по bTV вчера.

"От 2005 г. година, когато стартира фондът, нямаме плащания по искове, въпреки че някои посредници си върнаха лицензите, но те бяха уредили отношенията си с клиентите.

Всеки проблемен случай минава първо през КФН, ние сме накрая и не мога да коментирам настоящия случаи", заяви за Investor.bg Милети Младенов, председател на Управителния съвет на Фонда за компенсиране на инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Натрий
преди 13 години
Я чакайте малко. Фондът компенсира клиентите на ИП и то ако не са си уредили взаимоотношенията. От репортажа стана ясно, че посочените лица не са клиенти на посредника. От къде на къде ще плаща фонда?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още