IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консорциумът с Холдинг Пътища е приключил предсрочно етап от Лот 4 на АМ Тракия

Петият етап от отсечката Ямбол-Карнобат е изпълнен предсрочно с един месец

16:45 | 15.02.11 г.
Консорциумът с Холдинг Пътища е приключил предсрочно етап от Лот 4 на АМ Тракия

С месец предсрочно е приключен петият етап от строителството на Лот 4 на АМ „Тракия” между Ямбол и Карнобат, стана ясно на днешната работна среща в Областно пътно управление Ямбол, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура.

Следващият, шести етап от изграждането на обекта, ще бъде приключен по график до 5 юли тази година.

Сдружение „Тракия ІV” ДЗЗД е изпълнител на строителството на обекта, като в него влиза Холдинг Пътища АД. Първоначално в консорциума влизаше и Мостстрой АД, което обяви неплатежоспособност през октомври 2010 г. Впоследствие Холдинг Пътища заяви, че "няма проблеми пред Лот 4 на АМ Тракия, защото Мостстрой не строи".

Целта на срещата с екипа е била да се обсъди напредъкът по изпълнението на проекта и текущите проблеми при изпълнението. Божидар Йотов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” е заявил, че ще бъде безкомпромисен по отношение оказването на контрол по спазването на календарния график и качественото изпълнение на проекта.

Инж. Лазар Лазаров – член на УС на АПИ, е коментирал въпросите по техническото изпълнение на проекта с представителите на сдруженията, изпълняващи строителството, строителния и авторския надзор.

Дадена е добра оценка за работата на екипа за регионален мониторинг за участъка Ямбол – Карнобат.

В срещата са участвали и представители на „План инвест – Пловдивинвест – ЛОТ 4” ДЗЗД – изпълнител на строителния надзор, на „Виа план” ЕООД и „Илия Бурда” ЕООД – изпълнители на авторски надзор на обекта, членовете на утвърдения от АПИ екип за подготовка и управление на проект „Допълнително проектиране и строителство на АМ „Тракия „Оризово – Бургас”.

За последните 3 месеца акциите на Холдинг Пътища поскъпват с 47% до 0,859 лв. за акция и 26 млн. лв. пазарна капитализация. За последните 12 месеца те поевтиняват с 66%.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още