IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Българска роза Севтополис е приключила проект с еврофондове за общо 4 млн. лв.

В експлоатация е напълно реконструиран цех за твърди лекарствени форми

13:48 | 09.02.11 г. 1
Българска роза Севтополис е приключила проект с еврофондове за общо 4 млн. лв.

Българска роза - Севтополис АД Казанлък е приключила проект "Закупуване на нови таблет-преса и блистер автомат и ремонт на съществуваща сграда за технологична модернизация на таблетно производство", съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Капиталовложението е в рамките на 4 млн. лв. и е едно от мероприятията в инвестиционната програма на дружеството за 2010 и 2011 г. В цеха работят над 58 работници и служители.

Проектът е изпълнен с финансовата подкрепа по оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013" на Европейския съюз.

"Новозакупените модерни машини са пуснати в редовна експлоатация и са разположени в напълно реконструирания цех за твърди лекарствени форми. Като цяло реализацията на проекта осигури постигането на необходимата за дружеството технологична модернизация с оглед разширяване на дейността и повишаване на конкурентоспособността на Българска роза Севтополис АД," заявяват от дружеството.

Вчера Юрий Гагарин АД обяви че ще закупи нова технологична линия за 2,95 млн. евро, а Алкомет АД обяви покупката на нов валцов стан за 7,5 млн. евро на 24 януари 2011 г.

Българска роза - Севтополис АД е част от икономическата група на Софарма АД. За последните 12 месеца акциите й поевтиняват с 2,05% до 1,43 лв. за акция и 17,25 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Българска роза-Севтополис АД(4BJ)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 17 rate down comment 0
Императорът
преди 13 години
Аферим - кефи тази акция - а нейното поевтиняване за последната година е не само лишено от логика, но и предполага яко Яхо-о-о в скоро време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още