IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vivacom с консолидирана печалба от 116 млн. лв. през 2010

Приходите от мобилни комуникации през миналата година компенсират спада в трафика на фиксираните телефони

12:20 | 01.02.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Vivacom с консолидирана печалба от 116 млн. лв. през 2010

Vivacom отчита 45% ръст в консолидираната си печалба за 2010 г. до 116,4 млн. лева, показват предварителните финансови резултати на компанията.

Приходите от мобилна телефония продължават да показват сериозен ръст за сметка на фиксирания бизнес, се казва в прессъобщение на PR агенцията на телекома.

През миналата година приходите от мобилни комуникации нарастват с над 30% до 332,7 млн. лева., което в голяма степен компенсира спада в трафика на фиксираните телефони, и така понижението в общите приходи на телекома е само с 4%.

Операторът се нарежда на второ място в страната по приходи и клиенти, като има най-голям ръст в броя на новите абонати, се посочва в съобщението.

Данните от отчета сочат стабилен ръст на абонатите във всяка една от сферите на дейност на дружеството, с изключение на фиксираната телефония.

Отчетени са 17% ръст на мобилните абонати след изчистването на нерегистрираните предплатени карти и 11% увеличение на интернет потребителите.

В момента Vivacom е най-големият интернет доставчик на национално ниво с над 25% пазарен дял.

През изминалата година покритието на 3G мрежата на Vivacom е достигнало 93% от населението в страната. Като цяло абонатите, ползващи мобилен интернет, са се увеличили с 68%. Компанията предвижда още ADSL услугата й да покрие над 90% от населението на страната.

Телекомът ще работи в посока клиентите му да получат възможност за ползване на интернет със скорост до 100Mbps както самостоятелно, така и в пакет с други телеком услуги.

Компанията стана вторият най-голям доставчик на сателитна телевизия, след като в края на лятото пусна цифрова телевизия директно до клиента.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
bertram
преди 13 години
хубава компания е БТК
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
SEBULBA
преди 13 години
А за колко я продадоха от НДСВ-то? И какви печалби е донесла оттогава? А Сърбия за колко си продава телекома? И тука на прокурор мирише....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още