IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ПИБ купи дела от 2% на освободения от УС Радослав Миленков в здравна каса

Банката вече притежава 59% от Здравноосигурителна каса Фи Хелт АД

11:57 | 19.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
ПИБ купи дела от 2% на освободения от УС Радослав Миленков в здравна каса

Първа инвестиционна банка АД е придобила 2% от капитала на Здравноосигурителна каса Фи Хелт АД, с което участието й в касата се увеличава до 59,1%, се казва в уведомление на ПИБ, публикувано чрез БФБ.

Продавач на пакета е Радослав Тодоров Миленков, който на 11 януари бе освободен като член на Управителния съвет на банката, след като през декември бяха избрани трима нови членове на съвета.

След сделката банката вече притежава 2 955 000 акции с номинал 1 лв. от капитала на здравноосигурителното дружество.

През август миналата година ПИБ придоби 2% от капитала на Здравноосигурителна каса Прайм Хелт АД, като си осигури правото при следващо увеличение на капитала на Прайм Хелт да запише такъв брой акции, който да й даде правата на мажоритарен акционер.

ПИБ АД реализира 4,9% ръст на активите през третото тримесечие на 2010 до 4,75 млрд. лв. През третото тримесечие печалбата е 8,66 млн. лв., като се увеличава с 2,2% на годишна база. За деветмесечието на годината печалбата е 23,5 млн. лв., като намалява с 14,9% на годишна база.

Вчера акциите на банката поскъпнаха със 6,5%, като от началото на годината ръстът е 21%, а само за последните три сесии – 18,4%.
 
Днес обаче книжата на ПИБ губят 5,5% до ниво от 2,46 лв. за брой, което представлява понижение от 1,4% за последните 12 месеца.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още