IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стартира търговията с правата на два АДСИЦ-а с посредничеството на ПФБК

Собственик с по 70% в двете дружества е Ски инжинеринг ООД, който е бил акционер и в Юлен АД, собственикът на съоръженията в Банско

17:03 | 12.01.11 г.
Стартира търговията с правата на два АДСИЦ-а с посредничеството на ПФБК

На 19 януари 2011 г. ще стартира търговията с правата на Дебитум инвест АДСИЦ (за вземания) и Валор Пропъртис АДСИЦ (за имоти) във връзка със задължителното увеличение на капитала на АДСИЦ с поне 30% при учредяването му, показва обявление на БФБ-София.

Посредник по увеличенията е Първа финансово-брокерска къща (ПФБК), а двата АДСИЦ-а са регистрирани на адреса на посредника - ул. "Енос" 2 в гр. София. Основните акционери в ПФБК са собствениците на Първа инвестиционна банка АД.

Акционер с по 70% и в двата АДСИЦ-а е Ски инжинеринг ООД с предишно име Интерспорт ООД. Другите 30% са собственост на ИД Надежда АД. Според закона за дружествата със специална инвестиционна цел при учредяването на АДСИЦ поне 30% трябва да са собственост на институционален инвеститор, какъвто в случая е ИД Надежда АД.

Капиталът и на двете дружества е 500 000 лв., като към настоящият момент не е инвестиран.

Валор Пропъртис АДСИЦ може да влага до 100% от активите си в жилищни имоти, до 100% в бизнес и офис имоти, до 50% в търговски имоти, до 50% в индустриални имоти и до 25% в други имоти.

Дебитум инвест АДСИЦ може да инвестира до 99% от активите си във вземания, възникнали в резултат на банкови кредити, до 40% от активите си във вземания, възникнали в резултат на лизинг, до 30% от активите във вземания, възникнали в резултат на небанково кредитиране, до 30% във вземания в резултат на ползване на комунални и други услуги и до 30% във вземания в резултат на търговски взаимоотношения.

Основният собственик Ски инжинеринг ООД е с управител Илияна Гунева и съдружници Илияна Гунева и Александър Стоянов. Александър Стоянов е член на съвета на директорите на Либеро ЕАД, в което представляващ е Боян Мариянов. Собственик в Либеро ЕАД е Санта Фе Трейдинг Лимитид Британски вирджински острови.

Мариянов е изпълнителен директор на Юлен АД, което стопанисва ски съоръженията над гр. Банско, а акционер в Юлен АД е и Ски инжинеринг ООД по последни налични данни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още