IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕМКА е поръчало нова машина за 405 хил. евро като мярка за енергийна ефективност

Планът за енергийна ефективност на компанията предвижда икономии в размер на близо 140 хил. евро за година

17:33 | 28.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
ЕМКА е поръчало нова машина за 405 хил. евро като мярка за енергийна ефективност

През настоящия месец ЕМКА АД е подписало договор с италианска фирма за изработка, доставка и пуск на емайл машина, предназначена за производство на дебели кръгли емайлирани проводници

Стойността на машината е 405 хил. евро, със срок на доставка 6 месеца и срок на пуск – второто тримесечие на 2011, съобщи дружеството чрез БФБ.

Новата техника, която ще замени стара енергоемка машина, е най-важната мярка от плана за енергийна ефективност на компанията, се казва в съобщението.

Планът е резултат от енергиен одит, проведен в дружеството през третото тримесечие на годината, като очакваният ефект от него е икономия в размер на близо 140 хил. евро за година.

През септември производителят на кабели и проводници въведе в експлоатация производствена линия на стойност 110 хил. евро.

През третото тримесечие на 2010 дружеството отчете 68% ръст на продажбите и 14% увеличение на печалбата на годишна база.

Акциите на ЕМКА се понижиха с 3,4% в днешната търговия на БФБ до цена от 3,50 лв. за брой, което представлява ръст от почти 50% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 37,6 млн. лв.

Свързани компании:

ЕМКА АД(EMKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още