IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата - Доверие Обединен Холдинг

Книжата на холдинга поскъпнаха с 30% и оглавиха по седмичен ръст компаниите от SOFIX

10:30 | 24.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Акция на седмицата - Доверие Обединен Холдинг

Книжата на Доверие Обединен Холдинг АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката Акция на седмицата.

Акциите на холдинга поскъпнаха с 30% през седмицата, оглавявайки по ръст компаниите от водещия борсов индекс SOFIX.

От началото на годината книжата на дружеството се повишават с 5,4%, а от дъното, достигнато в средата на юли, ръстът вече надхвърля 60%.

Акциите на Доверие приключиха седмичната търговия на ниво от 3,90 лв. за брой, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 54,6 млн. лв.

През седмицата в 78 сделки бяха изтъргувани 18 340 акции на обща стойност 64 107 лв., като вчера се сключиха сделки за близо 30 хил. лв.

Книжата на дружеството поскъпваха плавно през цялата седмица. Средната цена по време на сесията в понеделник бе 3,08 лв. за акция, във вторник – 3,36 лв., в сряда – 3,44 лв. и в четвъртък – 3,74 лв.

Консолидираните приходи от продажби на Доверие през третото тримесечие на 2010 се понижиха с 2,4% на годишна база до 47 млн. лв., като холдинът реализира нетна печалба за тримесечието в размер на 1,8 млн. лв., спрямо 280 хил. лв. за същия период на 2009.

За деветмесечието на годината консолидираните приходи от продажби на Доверие се понижават с 11,3% на годишна база до 124,7 млн. лв. и е отчетена загуба в размер на 6 млн. лв. при печалба от 1,2 млн. лв. година по-рано.

Кратка оценка за състоянието и перспективите пред по-важните дружества от холдинга, на база междинния доклад за дейността на Доверие през третото тримесечие, може да видите тук.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.
 

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още