IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бромак ЕООД е продало дела си от 21,6% в Агро Финанс АДСИЦ

Продажбата е извършена в две сделки от понеделник и вторник, когато КТБ закупи 27,4% от АДСИЦ-а

11:32 | 22.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Бромак ЕООД е продало дела си от 21,6% в Агро Финанс АДСИЦ

Бромак ЕООД е продало всичките си 6 969 431 акции (21,63% от капитала) на Агро Финанс АДСИЦ, се казва в уведомление на Агро Финанс, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Продажбата на дела е извършена в две сделки от понеделник и вторник. В същите дни Корпоративна търговска банка закупи 27,4% от АДСИЦ-а също в две сделки.

Мажоритарен собственик на КТБ, с 57,3% от капитала към средата на годината, е именно Бромак. Собственик на Бромак пък е банкерът Цветан Василев, който е председател на Надзорния съвет на банката.

В края на ноември делът на друг голям акционер в Агро Финанс - Caceis Bank Deutschland, намаля до под 20% от 21,18% преди това. С по 7% от капитала на АДСИЦ-а бяха и професионалният, универсалният и доброволният фонд на ПОК Доверие.

Акциите на Агро Финанс останаха без промяна във вчерашната търговия на БФБ на цена от 0,97 лв. за брой, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 31,3 млн. лв.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Агро Финанс АД(AGF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още