IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН с нов проект за таксите си, той трябва да вкара 4,3 млн. лв. в бюджета й

Държавната субсидия остава 5,36 млн. лв., а увеличението на разходите с 4,3 млн. лв., трябва да бъде компенсирано с нови приходи, споделят от комисията

18:05 | 08.12.10 г.
КФН с нов проект за таксите си, той трябва да вкара 4,3 млн. лв. в бюджета й

Представители на брашновите организации и Консултативния съвет към председателя на КФН Стоян Мавродиев са провели среща, на която е обсъден работен вариант на проект на Тарифата за таксите, събирани от КФН за надзорна дейност по Закона за Комисията за финансов надзор.

Срещата е проведена днес, съобщиха от Комисията за финансов надзор.

Проектът е изготвен в резултат на постигнатите договорености от предишното заседание на Консултативния съвет, проведено на 15 ноември 2010 г.

От КФН са уточнили, че в приетия бюджет на КФН за 2011 г. не е увеличена субсидията от централния бюджет, която остава в размер на 5,36 млн. лв. Увеличението на разходната част обаче е с 4,28 млн. лв. и е за сметка на увеличение на собствените приходи.

Работният проект е предоставен на асоциациите за предложения и препоръки, които ще бъдат дискутирани на заседание на консултативния съвет, планирано за следващата седмица. След постигане на съгласие по проекта с браншовите организации, той ще бъде внесен за гласуване на заседание на КФН, след което ще бъде изпратен в Министерски съвет, съобщават от КФН.

На 25 ноември 2010 г. министърът на финансите Симеон Дянков заяви, че "идеята на Комисията за финансов надзор да се увеличат 3-4 пъти таксите на участниците в капиталовия пазар е под рубриката „Странни идеи по наше време” и гарантира, че тя "няма да види бял свят".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още