IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма запазва продажбите на годишна база за втори пореден месец

За първите единадесет месеца на годината приходите от продажби се повишават с 15% на годишна база, благодарение на 23% ръст в износа

16:59 | 03.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Софарма запазва продажбите на годишна база за втори пореден месец

През ноември Софарма АД запазва приходите си от продажби на нивото им от същия месец на 2009, се казва в уведомление на компанията, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

През месеца е реализиран ръст от 2% на годишна база в продажбите за износ и 6% спад на продажбите за вътрешен пазар.

За първите единадесет месеца на 2010 приходите от продажби се повишават с 15% на годишна база, като ръстът при износа е 23%, а при продажбите за вътрешен пазар е отчетено понижение от 1%, се казва още в уведомлението.

Приходите от продажби на Софарма се повишиха с 1% на годишна база през октомври, с 34% през септември и с 14% през август.
 

Продажбите на дружеството през юли спаднаха с 23% на годишна база, като износът намаля с 42% заради незапомнените жеги в Русия.

Акциите на Софарма отстъпиха с 0,4% в днешната търговия на БФБ до 3,85 лв. за брой, което представлява понижение от 2,9% от началото на годината и спад от 6,2% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 507,5 млн. лв.
 

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още