IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма Трейдинг забавя ръста в продажбите през октомври до 5%, печалбата спада

От началото на 2010 приходите от продажби се увеличават с 14% на годишна база, а печалбата преди данъци достига 4 млн. лв. без ефекта от вливането на Софарма Логистика

18:06 | 17.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Софарма Трейдинг забавя ръста в продажбите през октомври до 5%, печалбата спада

Продажбите на стоки от Софарма Трейдинг АД се повишават през октомври с 4,6% на годишна база до 34,5 млн. лв., се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез БФБ. През месеца не са извършвани продажби на медицинско оборудване.

За първите десет месеца на годината приходите на компанията от продажби на стоки и оборудване се увеличават с 13,5% до 324 млн. лв.

Печалбата преди данъци на дружеството през октомври е в размер на 345 хил. лв., а от началото на годината достига 6,2 млн. лв., като 2,2 млн. от тях са в резултат на вливането на Софарма Логистика АД в Софарма Трейдинг АД.

След него капиталът на Софарма Трейдинг се увеличи от 30 на 32,9 млн. лв., като компанията реализира премии от новата емисия в размер на 1,2 млн. лв. и положителен финансов ефект от репутация в размер на 2,2 млн. лв.

Без ефекта от репутация ръстът в печалбата преди данъци за периода януари-октомври е 77% на годишна база до 4 млн. лв.

През септември Софарма Трейдинг регистрира 21% ръст в продажбите на годишна база и печалба преди данъци в размер на 1,88 млн. лв.

През август компанията отчете 33% ръст в приходите от продажби на годишна база и печалба от 1,1 млн. лв. преди данъци, докато през юли ръстът бе 12%, а печалбата - 846 хил. лв.

Акциите на Софарма Трейдинг приключиха днешната търговия на БФБ на цена от 1,45 лв. за брой, което представлява повишение от 2,3% от началото на годината и спад от 6,3% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 47,8 млн. лв.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още