IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САФ Магелан с 22% спад в продажбите и загуба за третото тримесечието

За първите девет месеца на годината приходите се понижават с 14% на годишна база, а загубата достига 1 млн. лв.

10:37 | 15.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
САФ Магелан с 22% спад в продажбите и загуба за третото тримесечието

Приходите от продажби на САФ Магелан АД през третото тримесечие на 2010 намаляват с 22% на годишна база до 11,5 млн. лв., показва консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Нетната загуба на дружеството за тримесечието възлиза на 360 хил. лв. при печалба от 498 хил. лв. за същия период на 2009.

За деветмесечието на 2010 приходите от продажби на компанията се понижават с 14% на годишна база до 38,5 млн. лв., а загубата достига 1 млн. лв. спрямо положителен резултат от 261 хил. лв. през първите девет месеца на 2009.

Дружеството констатира в междинния доклад за дейността си, че потреблението в страната като цяло продължава да спада. Компанията не очаква значително разширение на брутните си маржове по артикулни групи.

Съществуват рискове по отношение на свиване на продажбите поради намаляване на броя на месопреработвателите в страната, се казва още в доклада за дейността.

Последната сделка с акциите на САФ Магелан на БФБ е от 9 ноември на цена 4 лв. за брой, което представлява спад от 47% от началото на годината. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 6,9 млн. лв.

Свързани компании:

САФ Магелан АД(6S2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още