IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската фондова борса РТС планира IPO през 2011 г.

Предвижда се листването да помогне за разширение на бизнеса на финансовата група в Русия и съседни страни

11:48 | 02.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Руската фондова борса РТС планира IPO през 2011 г.

Съветът на директорите на руската фондова борса РТС взе решение за подготовка на компанията за провеждане на първично публично предлагане (IPO) през 2011 г., се казва в съобщение на борсата.

Основна цел на предстоящото ІРО е привличане на парични средства за повишаване на капитализацията на борсата и увеличение на гаранционните фондове на депозитарно-разчетната и клирингова инфраструктура на групата РТС във връзка с предвижданията за ръст на обема на търговията.

Според ръководството на РТС ІРО-то ще помогне и за разширение на бизнеса на финансовата група в Русия и съседни страни, а също и за стартирането на нови борсови проекти и продукти.

От ръководството на фондовата борса отбелязват, че по време на листването ще бъде дадена пазарна оценка на РТС, а акциите на компанията ще придобият свободно борсово обращение.

От РТС допълват, че повечето фондови борси в света вече са провели или провеждат IPO и имат собствени книжа в свободно обращение, което е един от факторите, показателен за зрелостта и високото равнище на развитие на даден фондов пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още