IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зърнени Храни България – Фарин иска преструктуриране на облигационната си емисия

Компанията ще търси предоговаряне на повечето от параметрите по емисията

16:25 | 30.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Зърнени Храни България – Фарин иска преструктуриране на облигационната си емисия

Зърнени Храни България – Фарин АД е отправило молба до Обединена Българска Банка АД, в качеството й на довереник по облигационната емисия на дружеството, за свикване на общо събрание на облигационерите с цел преструктуриране на емисията.

Молбата, публикувана чрез БФБ, е във връзка с взети решения на извънредното Общо събрание на Зърнени Храни България – Фарин АД, проведено на 1 септември, и последващо събрание на Съвета на директорите на дружеството от 3 септември.

Зърнени Храни България – Фарин настоява за предоговаряне на част от условията й и промяна на параметрите: срочност и падеж, начин и срок на плащане на главницата, промяна в лихвения процент, кол опция, както и определяне на допълнителни условия, които да бъдат спазвани от емитента във връзка с преструктурирането.

Емисията на дружеството е издадена на 17 май 2006 и падежира на 17 май 2011. Тя е в размер на 5 млн. евро при лихва 6-месечен EURIBOR + 3,25%, платима два пъти годишно.

Текущият лихвен процент е 4,23%, а последната сделка с облигациите на БФБ е от 7 септември на цена 89% от номинала.

Свързани компании:

Фарин ЕАД / в несъстоятелност /(9KDA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още