IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БФБ започва обмен на информация с Македонската борса, а скоро и с Белградската

Борсите ще предоставят в края на сесиите си данни за дневната търговия, които ще са достъпни за всички пазарни участници чрез техните сайтове

13:33 | 27.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
БФБ започва обмен на информация с Македонската борса, а скоро и с Белградската

Днес в София е било подписано споразумение за обмен на борсова информация между Българската фондова борса и Македонската фондова борса, съобщава БФБ.

Документът е бил подписан от Иван Щериев, главен изпълнителен директор на Македонската фондова борса, и Асен Ягодин, председател на Съвета на директорите на Българската фондова борса.

По силата на това споразумение БФБ и МФБ ще предоставят в края на борсовите си сесии данни за дневната търговия, които ще са достъпни за всички пазарни участници чрез интернет-сайтовете на двете борси – www.bse-sofia.bg и www.mse.com.mk.

Обменът на информация ще включва обобщени данни на дневна база за изменението на индексите на БФБ и МФБ, печелившите и губещите дружества за деня, броят на сделките, изтъргуваният обем ценни книжа и реализираният оборот по пазарни сегменти, данни за пазарната капитализация по сегменти, както и 10-те най-ликвидни компании на съответния пазар.

Белградската фондова борса е проявила интерес към инициативата на БФБ и МФБ и в скоро време ще се включи в обмена на борсови данни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Jekata
преди 13 години
Да вземат да си оправят първо къщичката и за начало да е видим фрий флоута, пък тогава да се глобализират...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още