IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хекса Кепитъл Мениджмънт се отказа от получаването на лиценз за УД

По искане на компанията КФН е прекратила производството за издаване на лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество

17:24 | 23.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Хекса Кепитъл Мениджмънт се отказа от получаването на лиценз за УД

Комисията за финансов надзор (КФН) е прекратила производството за издаване на лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на Хекса Кепитъл Мениджмънт АД (в процес на учредяване) по искане на дружеството.

Друго управляващо дружество - Оверон финанс, гласува на Общото си събрание през август за връщане на лиценза си. Компанията ще се насочи към консултантска и посредническа дейност.

Единственият договорен фонд на дружеството - ДФ Оверон Престо, разполага с активи за 223 хил. лв., което е под минимално изискуемите 500 хил. лв.

През миналата седмица КФН отне лиценза за извършване на дейност като управляващо дружество на Съединение Асет Мениджмънт АД, тъй като дружеството не е извършвало дейност повече от 6 месеца.

През август пък регулаторът спря производство по прекратяване на договорен фонд Оптима Селект, организиран и управляван от УД Интеркарт Инвестмънт АД, въз основа на направено искане от страна на управляващото дружество.

Също тогава КФН одобри оздравителна програма на УД Ултима Капитал Мениджмънт ЕАД, която предвижда увеличаване на капитала на дружеството от 300 хил. лв. на 350 хил. лв. чрез издаване на нови 50 хил. акции с номинална стойност 1 лев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още